Werk bij Opel België hervat

BRUSSEL, 16 MAART. De werknemers van de Opel-fabriek in Antwerpen zijn vandaag weer aan het werk gegaan na een staking over een nieuwe CAO en over vermindering van de werkdruk. Bijna zestig procent van de arbeiders stemde gisteren, na een positief advies van de vakbonden, in met een verzoeningsvoorstel. Toch weigerde gisteravond nog een deel van de avondploeg het werk te hervatten uit onvrede met het bereikte akkoord. Inzet van de staking waren loonsverhoging en extra vrije tijd. Op de achtergrond speelt onvrede over de toegenomen werkdruk bij Opel. De directie heeft toegezegd dat er ruim 300 mensen extra zullen worden aangeworven. Toch vrezen sommige werknemers dat de lopende band “binnen drie weken weer even snel als vroeger zal draaien”. De afgelopen week werd bekend dat vakbonden en directie eerder een geheim akkoord hadden gesloten over een loonbevriezing in 1996 en 1997, in ruil voor de bouw van eenn nieuwe perserij.