Van Bon verliest 25 minuten

SANTA FIORA, 16 MAART. Leon van Bon is de leiderstrui in de Tirreno-Adriatico kwijtgeraakt. De renner uit de Rabo-ploeg van Jan Raas verloor in de 206 kilometer lange derde etappe van Santa Marinella naar Santa Fiora ruim 25 minuten. De rit naar het binnenland over een geaccidenteerd parkoers leverde een overwinning op voor de Italiaan Fontanelli, die alleen aan de eindstreep kwam in Santa Fiora. Alleen landgenoot Pianegonda kon enigszins in het spoor blijven maar hij moest tenslotte toch 50 seconden toegeven. Michael Boogerd was de beste Nederlander. Hij eindigde als vijftiende op 5.30 van Fontanelli.

De zesde etappe van Parijs - Nice werd in Saint-Tropez in de eindsprint van een groep van zeventien renners beslist. De Moldaviër Andrej Tsjmil bleek de snelste en verdiende daarmee 10 seconden bonificatie. Laurent Jalabert viel in de slotfase op het door de regen glad geworden wegdek en liep schaafwonden aan de linker wang en knie op. Hij kwam echter terug in de kopgroep en finishte als vijfde en behield zijn leidende positie.