Paraguay lam gelegd

ASUNCION, 16 MAART.Boze boeren dreigen Paraguay in een chaos te veranderen door massaal wegen en landbouwpercelen te bezetten, uit protest tegen het negeren van hun eisen voor betere arbeidsomstandigheden door de regering. Bijna 8.000 boeren families moeten land pachten om aan de kost te kunnen komen en rond 20.000 families bezitten nog geen hectare grond. Bijna 72 procent van hen leeft onder extreem arme omstandigheden.

“De overheid weigert op onze vragen in te gaan”, aldus de voorzitter van de nationale organisatie van landarbeiders, Alberto Areco. Om die reden heeft hij tijdens een protestbijeenkomst voor de deur van het Congres in de binnenstad van de hoofdstad Asuncion rond 30.000 collega's opgeroepen wegen en landerijen te bezetten. Volgens een andere leider, Gregorio Fernandez zullen door het hele land heen wegblokkades worden opgeworpen.(AP)