NET ECHT.

Een Hamburgse rechtbank heeft deze week het verzoek van de Duitse van zwendel verdachte projectontwikkelaar Jürgen Schneider verworpen om de vertoning van de film 'Peanuts - The Bank Pays Everything' te verbieden. De 94 minuten durende komedie vertelt het verhaal van een corrupte onroerend goed-speculant, Jochen Schuster, die zijn zaken financiert door zwendel met banken. Schneider en zijn vrouw, Claudia, verdwenen in april 1994 met een vermeende miljoenenschuld aan werklieden, aannemers en banken. Ze werden vorig jaar mei gearresteerd in Miami en onlangs uitgeleverd aan Duitsland. Terwijl de Schneiders in voorlopige hechtenis zitten, hebben hun advocaten de zaak aangespannen om vertoning van de parodie te voorkomen. Rechter Dieter Krause verwierp de klacht van Schneider dat de film over zijn leven zou gaan en inbreuk zou maken op zijn privacy. “Men kan echt niet menen dat het de levensgeschiedenis is van de Schneiders”, zei de rechter nadat hij de film had gezien. De film, geregisseerd door Carlo Rora, komt vanaf 21 maart in de Duitse bioscopen.