KINDERMISHANDELING.

Jarvis Cocker, zanger van de Engelse popgroep Pulp, zal niet worden aangeklaagd wegens het molesteren van kinderen. Cocker werd op 19 februari door de Londense politie gearresteerd, nadat hij tijdens een optreden van de Amerikaan Michael Jackson bij de uitreiking van de Brit Awards probeerde te verstoren. Bij zijn poging het podium te betreden zou hij drie kinderen hebben verwond. Jackson zei de volgende dag dat hij 'ziek, bedroefd, geschokt, van streek, bedrogen en boos' was van Cockers aanval.

De Londense politie heeft nu vastgesteld dat het niet Cocker was die de kinderen verwondde, maar Jacksons lijfwachten. Videobeelden van het optreden laten zien dat zij kinderen omver stootten toen zij de zanger van Pulp het podium afdroegen.

Cocker verklaarde afgelopen maandag op een persconferentie dat hij met zijn poging het optreden van Jackson te verstoren wilde protesteren tegen de 'slechte smaak' van de Amerikaanse popster. “Bij zijn optreden presenteert Jackson zichzelf als een soort Messias”, zei hij. “Ik dacht dat het goed voor hem zou zijn om weer een beetje met de realiteit in contact te komen. Het gaat mij niet om een persoonlijke wraakoefening. Iemand die de Moon Walk heeft uitgevonden vind ik in orde.”

Nadat Cocker was ontslagen van rechtsvervolging, braken bij het politiebureau van Kensington gevechten uit tussen fans van Cocker en Jackson. Niemand werd gewond, maar een zestien-jarige vrouwelijke fan van Michael Jackson werd gearresteerd wegens het bedreigen van Cocker-aanhangers.