'Gewelds-chip'

Naar aanleiding van het artikel 'Gewelds-chip zal Power Rangers niet klein krijgen' in de krant van 11 maart, het volgende. De 'gewelds-chip' die bij ons op de tv zit is de 'power knop' die bediend wordt aan de hand van de waarden en normen die in ons gezin gehanteerd worden en onder meer afhankelijk zijn van de leeftijd van onze kinderen. Wij kunnen zelf bepalen wat onder 'gewelddadig' verstaan wordt. Omdat wij regelmatig met de kinderen naar de voor hen bestemde programma's meekijken hebben wij een gefundeerd oordeel of programma's zoals 'Power Rangers' werkelijk schadelijk zijn voor de kinderen. Indien 'gewelds-chips' ingebouwd gaan worden, kan ik mij nog diverse andere chips voorstellen. Een chip tegen de 'pre-views' die de omroepen uitzenden, op momenten dat kinderprogramma's uitgezonden worden. In deze 'pre-views' worden de meest gruwelijke beelden voorgeschoteld die ons moeten uitnodigen vooral die avond naar die film te kijken. En een chip tegen kinderprogramma's (VPRO) waarin het doden van een slak (met zout) en het besmeuren van auto's met hondenpoep wordt voorgedaan. De 'Power Rangers' strijden overigens tegen mensen die dat doen.

    • Aad Kant