EIB: 210 miljoen voor MKB

AMSTERDAM, 16 MAART. De Europese Investeringsbank (EIB) heeft een lening verstrekt van ruim 210 miljoen gulden aan ABN AMRO. De lening is bedoeld voor de financiering van investeringen in het midden- en kleinbedrijf (MKB) in Nederland en elders in de Europese Unie. De financieringsovereenkomst die gisteren in Amsterdam werd getekend is de zesde die de EIB aan ABN AMRO heeft verstrekt. De investeringsbank, die gezamenlijk eigendom is van de Europese lidstaten, hecht grote waarde aan samenwerking met handelsbanken. De afgelopen vijf jaar leende de EIB via bemiddelende banken in Nederland ongeveer 830 miljoen gulden voor investeringen in het MKB. De totale kredietverlening van de EIB in Nederland was in die zelfde periode ruim 3 miljard gulden. En dat is eigenlijk veel te weinig, zo vindt de vice-president van de bank R. de Korte. Hij en EIB-president Sir Brian Unwin brachten een tweedaags werkbezoek aan Nederland. Zij boden in gesprekken met minister Wijers (economische zaken) en Jorritsma (verkeer) steun aan bij de financiering van grote infrastructurele werken. (ANP )