Bidstond in Katwijk

De kerkelijke infrastructuur blijkt naar buiten toe verwarring te geven. In de krant van 12 maart stond boven het verslag van de Katwijkse gebedssamenkomst: 'Tien kerken bidden tegen kerkfusie'. Even later blijkt er te zijn gereduceerd: 'Vijf hervormde kerken' organiseerden de bijeenkomst. De ontmoeting die plaatsvond op maandagavond 11 maart in de Nieuwe Kerk van Katwijk met ongeveer 1.900 aanwezigen (!), stond onder verantwoordelijkheid van de Centrale Kerkeraad van wat heet: de Hervormde Gemeente te Katwijk aan Zee. Die kerkeraad overkoepelt een tiental wijken. Deze wijken maken op zondag gebruik van een vijftal kerkgebouwen. Bij toerbeurt houden ze er hun diensten. De bijeenkomst op 11 maart was een semi-Katwijkse, semi-landelijke aangelegenheid. Twee landelijk hervormde modaliteitsorganisaties, namelijk de Gereformeerde Bond en de Confessionele Vereniging, leverden een bijdrage in de organisatie van het gebedsuur.

Overigens werd de teneur van avond - verootmoediging en bemoediging - goed weergegeven.

    • Hervormd Predikant te Katwijk aan Zee
    • Lid van de Synode
    • B.H. Weegink