'Vliegveld bij Chartres'

PARIJS, 15 MAART. Parijs krijgt mogelijk een derde internationale luchthaven in de buurt van Chartres.

Een officiële adviescommissie geeft de voorkeur aan deze locatie ten zuidwesten van de Franse hoofdstad boven een vestiging ten noordoosten van de stad. Volgens oud-verkeersminister Douffiagues, die de commissie voorzat, komt er een hoge-snelheidslijn waardoor de ongeveer 60 kilometer tussen Parijs en het nieuwe vliegveld in twintig minuten kan worden overbrugd. De regering, die binnen enkele weken de koop moet doorhakken over de definitieve locatie, mikt op 2025 om het vliegveld in gebruik te nemen. De luchthaven is nodig omdat Orly, ongeveer tien kilometer ten zuiden van Parijs, verzadigd is en omwonenden van Charles de Gaulle, ongeveer dertig kilometer ten noorden van de stad, wegens de milieu- en verkeersoverlast tegen uitbreiding zijn. (Reuter)