Ketchup voor de dracula's

Er was eens een dracula die geen mensenbloed wou drinken. Hij heette Sander en wilde nooit mee op jacht. Zijn dracula-vriendjes zeiden altijd voor ze op jacht gingen tegen Sander: 'Ga toch mee, dan proef je hoe heerlijk mensenbloed is. Maar dan zei Sander: 'Nee, ik drink liever tomatenketchup.'

Zijn dracula-vriendjes lachten hem dan uit en Sander liep verdrietig weg.

Op een dag was het te koud om op jacht te gaan. Alle dracula's hadden honger. Behalve Sander. Die zat zijn tomatenketchup te drinken. Hij zag dat de anderen honger hadden. Maar hij dacht: hadden ze maar niet zo gemeen moeten doen.

Na een tijdje kreeg hij toch medelijden en vroeg: 'Willen jullie dit niet drinken?' Hij stak de fles met tomatenketchup naar voren. 'Nee', zeiden de dracula's. 'Wij drinken bloed.'

Maar toen het de volgende dag weer zo koud was, werd het hun te veel. 'Mogen we toch wat van die tomatenketchup?' 'Ja hoor', zei Sander. En de dracula's vonden het zo lekker dat ze hun hele leven niets anders meer dronken.

Stuur ook een tekening of verhaal naar de Kinderpagina! Als we je tekening afdrukken, krijg je een grote doos kleurpotloden, als we je verhaal plaatsen, sturen we je een houten vulpen. Inzenders mogen niet ouder zijn dan twaalf jaar. Schrijf je naam, adres en leeftijd op de inzending. Het adres is: Kinderpagina NRC Handelsblad, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam.

    • Runa Lentz