HOLLANDSE STAMPPOT MET INDISCHE BALLETJES

Voor vier personen:

1 1/4 kilo aardappelen

250 gram prei

250 gram andijvie

1 theelepel kerriepoeder

boter, melk

zout, peper

500 gram gehakt

3-5 eetlepels seroendeng

1-2 eetlepels ketjap manis

mosterd of 2-3 eetlepels pindakaas

Kook de aardappelen in twintig minuten gaar. Snijd de prei in smalle ringen en kook deze met kerriepoeder vijf tot zeven minuten met de aardappelen mee. Meng het gehakt met drie eetlepels seroendeng, een eetlepel ketjap, zout en peper.

Draai er pingpongballetjes van.

Bak de gehaktballetjes in boter in ongeveer tien minuten bruin en gaar. Snijd de andijvie fijn. Maak een smeuïge stamppot van aardappelen, prei, andijvie, boter en melk en voeg naar smaak zout, peper en eventueel seroendeng toe. Roer de bakboter van de gehaktballetjes met een half kopje water los en breng de jus met mosterd op smaak of roer er pindakaas door en naar smaak zout, peper, beetje ketjap en desgewenst sambal.

    • Annelène van Eijndhoven