Voorkeur; Theater

HERMAN VAN VEEN Stemmige show met oud en nieuw repertoire, uitgekiend opgedist. 20, 21 mrt Den Bosch Theater aan de Parade.

PARCOURS Introdans heeft met Ted Brandsen een nieuwe gastchoreograaf aangetrokken. 'Parcours' is een geolied ballet, gezet op het 'String Quartet No. 2' van de componist Gavin Bryars, dat de beste kwaliteiten laat zien van de dansers. Vooraf wordt 'Requiem' of 'Scheidslijn' van Ton Wiggers getoond en 'De onzichtbare steden' van de Italiaan Gian Franco Paoluzi. 15 mrt Enschede Twentse Schouwburg, 19 mrt Amstelveen Cultureel Centrum, 20 mrt Groningen Stadsschouwburg.

MOMENTEN Fred Delfgaauw speelt de beste scènes uit zijn eerdere voorstellingen, met zijn poppen als expressieve tegenspelers. 15, 16 mrt Rotterdam Schouwburg, 19 mrt Gouda Schouwburg, 21 mrt Enschede Twentse Schouwburg.

MEDEA Josée Ruiter speelt een prachtige titelrol in Euripides' tragedie van de wraak. In de regie van Agaath Witteman balanceert een mooie cast met onder andere Pim Lambeau als de min en Leslie de Gruyter als Iason op de grens tussen vlammende emotie en beheerste stilering. 15 mrt Lochem Schouwburg, 16 mrt Maaseik Achterolmen, 19 mrt Maastricht Theater a.h. Vrijthof, 20 mrt Sittard Stadsschouwburg, 21 mrt Heerlen Stadsschouwburg.

KRANG Boos cabaret door André Manuel, met stekelige grappen en venijnig vertier. 15, 16 mrt Rotterdam Zuidplein, 21 mrt Drachten De Lawei.

SKEW-WHIFF Paul Lightfoot leverde bij Nederlands Dans Theater 2 met zijn meeslepende werk 'Skew-whiff' een tien minuten durende orgie van verwarrende, van rijke details voorziene, luchthartige dans af. Een mooi intermezzo in een programma met Hans van Manens: 'Concertante', 'Two' en 'Grosse Fuge'. 15 mrt Alkmaar De Vest.

THE NIGHTCLUB Neville Tranter speelt met zijn Stuffed Puppet Theatre een variété-achtige voorstelling over de sjofele kanten van het internationale nachtclubwezen. 15 mrt Alkmaar De Vest, 21 mrt Breda Chassé Theater.

EN VERDER Wild van The Shooting Party (Theo Nijland, Coen van Vrijberghe de Coningh en Han Oldigs). 15 mrt Lelystad Agora, 16 mrt Culemborg De Fransche School, 17 mrt Heiloo De Beun, 21 mrt Almere De Roestbak; Kat op een heet zinken dak van Tennessee Williams, door oa Dries Smits, Katelijne Verbeke en Koen De Stutter. 15 mrt Bussum Theater 't Spant, 16 mrt Breda Chassé Theater, 19 mrt Bergen op Zoom Schouwburg De Maagd, 20 mrt Purmerend De Purmerijn, 21 mrt Heerenveen Posthuis Theater; Pendelen van Reinder van der Naalt. 15 mrt Hilversum Gooiland, 16 mrt Berda Chassé Theater, 21 mrt Winterswijk Cultureel Centrum; Met een Breierdeck door Hans Teeuwen. 15 mrt Gouda Schouwburg, 16 mrt Sittard Cultureel Centrum, 19 mrt Franeker Koornbeurs, 20 mrt Zaandam De Speeldoos, 21 mrt Lelystad Agora; 4XLiefde 17 mrt Nieuwegein Theater De Kom.