Voorkeur; Galerie

ON LINE In Rotterdam zijn op het ogenblik maar liefst dertig tentoonstellingen met tekeningen te zien. Deze manifestatie, getiteld 'On Line', omvat het werk van zowel zeer jonge kunstenaars als al in bredere kring bekenden als Armando, Charly van Rest en Arie van Geest. De Stichting Rotterdamse Galeries, die voor de organisatie tekent, heeft een handige folder uitgegeven, waarop behalve informatie over galeries en exposanten ook een plattegrond het efficiënt bezoeken van deze manifestatie vergemakkelijkt. Museum Boymans van Beuningen haakt in met een selectie oude en nieuwe tekeningen uit eigen bezit en het Centrum Beeldende Kunst presenteert werk van vooraanstaande Rotterdamse kunstenaars als Kees Spermon, Hedy Gubbels, Otto Egberts, Age Klink en Arie de Groot. T/m 14 april. Inl 010-4115078. Folders verkrijgbaar bij de betrokken galeries die wisselende openingstijden hebben.

GEDRAAG JE! Privé telefoongesprekken voeren en kijken naar een soapserie zijn geen bezigheden die onder werktijd mogen worden uitgevoerd. De medewerkers van Stedelijk Bureau Amsterdam moeten het deze maand, in opdracht van twee kunstenaressen die deelnemen aan de tentoonstelling Gedraag je! Keer op keer wordt in deze brutale tentoonstelling de grens tussen privé en openbaar en die tussen kunst en werkelijkheid overschreden. Gedraag je! Behave! Benimm dich! Tiens-toi bien! Bureau Amsterdam, Rozenstraat 59 Amsterdam. T/m 24 mrt. Di t/m zo 11-17u.

WOUTER VAN RIESSEN Zelden stelt een kunstenaar zich zo kwetsbaar op als Wouter van Riessen. Van Riessen tekent, schildert en fotografeert vooral zichzelf en telkens is er diezelfde stijve houding en diezelfde wijd open blik - Van Riessen kijkt met ogen die niets lijken te zien. In galerie Ziegler in Groningen zijn nu vijf foto's, twee tekeningen en een schilderij van hem te zien. Het is niet veel, maar het is genoeg om je ongemakkelijk te voelen, ongemakkelijk in het gezelschap van een kunstenaar die nergens mee speelt, die gewoon is. Wouter van Riessen. Galerie Ziegler, Sledemennerstraat 13, Groningen. T/m 24 mrt. Do t/m zo 13u30-17u.

JOEP VAN LIESHOUT De nieuwe expositie van Joep van Lieshout stemt uitermate vrolijk: galerie Fons Welters is veranderd in een kampeerterrein waarin een stacaravan is ingericht als sekshol, een camper als met dierenvel bekleed boudoir en een legergrijs bunkertje als mediatieplek. T/m 24 mrt. Bloemstraat 140 Amsterdam. Di t/m za 13-18u.

MERINA BEEKMAN Merina Beekman maakt tekeningen op fluweel; ze zijn heel groot en uitgeknipt in de vorm van het voorwerp dat ze moeten voorstellen. Op een grote wand in galerie Slewe bots een fluwelen auto tegen een fluwelen bus. Merkwaardig is dat Beekmans werken geen decorstukken worden, het blijven tekeningen. Galerie Slewe, Kerkstraat 105 A, Amsterdam. T/m 6 april. Di t/m za 13-18u.

EN VERDER Nieuw werk van Tim Benjamin t/m 22 mrt bij Art Kitchen Amsterdam, foto's van Wijnanda Deroo bij galerie Van Kranendonk Den Haag, beelden van Frank Mandersloot bij galerie Annett de Keyser, Antwerpen t/m 14 april.