Ter Beek spreekt met betrokkenen

De Drentse commissaris der Koningin R. Ter Beek praat een dezer dagen met de fractievoorzitters van PvdA, CDA en VVD in Emmen. Hij wil weten op hoeveel vertrouwen de Emmer burgemeester A. Lensen nog kan rekenen. Lensen had gisteren een gesprek met Ter Beek. Hierop hadden de drie partijen in een motie dinsdagavond aangedrongen. De Emmer gemeenteraad vindt dat Lensen zich op zijn positie moet beraden, gezien de ontstane vertrouwenscrisis. De burgemeester is niet van plan vrijwillig op te stappen. Volgens een woordvoerder van de Drentse commissaris roept de motie van de drie collegepartijen de nodige vragen op bij Ter Beek. “Aan de ene kant wordt Lensen de ruimte gegeven orde op zaken te stellen, maar aan de andere kant wordt de vertrouwenscrisis gesteld. Je kunt daar een dubbele uitleg aan geven.” Na het gesprek met de fractievoorzitters praat Ter Beek opnieuw met Lensen.