Politicus roept voetbalsupporters op te staken

ROME, 14 MAART. De Italiaanse politicus Giorgio Bornacin van de uiterst rechtse Nationale Alliantie, heeft de voetbalsupporters in zijn land opgeroepen tot een staking. Bornacin wil dat het publiek volgende week wegblijft bij de competitiewedstrijden om te protesteren tegen de spelersactie van aanstaande zondag. “Laten we de stadions mijden op 24 maart. Laat die 22 mannetjes zichzelf maar vermaken, voor lege tribunes”, zei Bornacin. “Dan wordt hen duidelijk dat de supporters de werkelijke financiële weldoeners zijn van het Italiaanse voetbal.”

De spelersvakbond AIC kondigde maandag een staking aan in de Serie A onder meer omdat met de voetbalbond (FIGC) geen overeenstemming is bereikt over de vorming van een garantiefonds, waaruit kan worden geput als clubs hun financiële verplichtingen niet nakomen. Vandaag is er spoedberaad om te proberen de staking af te wenden. De Italiaanse regering heeft de voetballers gisteren gevraagd af te zien van hun plannen en zondag gewoon in actie te komen. Premier Dini bood AIC-voorzitter Sergio Campana aan te bemiddelen.