Polen boos over beschuldiging vanuit Jordanië

WARSCHAU, 14 MAART. Polen gaat Jordanië vragen om “opheldering over en rectificatie van de foutieve uitspraken” van een Jordaanse regeringswoordvoerder over een vermeende leverantie aan Irak van onderdelen en uitrusting voor gevechtsvliegtuigen. Dat is in Warschau meegedeeld.

Jordanië maakte vorige week de onderschepping bekend van dergelijk materiaal, dat in strijd met de sancties van de Verenigde Naties aan Irak zou zijn verzonden. In feite ging het echter om onderdelen voor helikopters die worden gebruikt om onkruidverdelgers te sproeien, die niet onder het embargo vallen. Een Poolse regeringswoordvoerder wees er ook op dat de Jordaanse autoriteiten Warschau op geen enkele wijze om opheldering hadden gevraagd, maar slechts “verklaringen aan de pers hadden gedaan die een storm in de media hadden opgewekt”. (AFP)