Crash Arubaans vliegtuig: 8 doden

ORANJESTAD, 14 MAART. Een ongeluk met een toestel van de Arubaanse vliegmaatschappij Avia-Air heeft gisteren aan alle acht inzittenden het leven gekost. De Cessna C-402 stortte enkele kilometers voor de landing neer bij het vliegveld van Punto Fijo in Venezuela.

Van de acht slachtoffers hebben zes personen de Nederlandse nationaliteit. Zij zijn allen op Aruba geboren. Het zijn: de piloot Siegfried Stede, Hubert, Leandro en Lourdes Tiel, Sebastiana Leito-Geerman en Heinrich Leito. Verder zijn nog een Colombiaan, Orlando Ortega, en een Amerikaan, Jason Sigel, omgekomen.

Het toestel stortte neer in onherbergzaam terrein. Het Venezolaanse leger heeft inmiddels de stoffelijke resten geborgen en die naar Aruba overgevlogen. Arubaanse en Venezolaanse luchtvaartautoriteiten onderzoeken de oorzaak van de ramp. Hierover is nog niets bekend.

Niet bekend