Balpen-zaak

Hoe bestaat het dat eerst de wazige verhalen van een amanuensis, toen die van een therapeute en nu van een delinquent aanleiding geven tot steeds wéér een uitstel en nu zelfs tot een heropening van het onderzoek in de balpenzaak!

Wie doet hier nu eigenlijk zijn huiswerk slecht: de Leidse politie, de rechtbank of het gerechtshof? Waarom komt het gerechtshof met heropening op het moment dat de procureur-generaal vrijspraak vordert wegens gebrek aan bewijs? Volgens mij is iemand onschuldig tot het tegendeel is bewezen, maar in deze zaak lijkt het wel het omgekeerde het geval en wil de politie Jim T. hoe dan ook schuldig verklaren. Het is te dol voor woorden dat slechts door toedoen van de familie de zaak de toespitsing krijgt die ze verdient. Wat nu als de familie T. en ten slotte ook Jim T. zich deze moeite niet zouden getroosten?

Ik maak me zorgen over anderen die zich niet zoveel moeite, inzet en doorzettingsvermogen kunnen permitteren, zij zouden allang zijn gevallen in deze kreupele manier van rechtsgang. Trouwens: is deze zaak niet inmiddels een zaak voor het Europese Hof geworden?

    • Ds. R.H.L. Fechner