AUBERGINEROLLETJE VAN NADJA

Zelf zou ik er niet opgekomen zijn. Op de combinatie aubergine-mayonaise. Maar in Georgië kijken ze er niet van op. Het recept voor deze Georgische auberginerolletjes, die als borrelhap of voorgerecht geserveerd worden, kreeg ik van Nadja Ivanova Mozjaeva.

2 kleine aubergines

mayonaise

knoflook

paprikapoeder

fijngehakte peterselie of koriander

boter of olie

zout

Snijd de aubergines in de lengte in plakken. Leg de plakken in gezouten water, eventueel met een steen of ander zwaar voorwerp er bovenop. Giet het donker geworden water weg (ik neem aan dat men dit doet om de bittere smaak kwijt te raken. Nederlandse aubergines hebben allang geen bittere smaak meer, dus dit folkloristische onderdeel kan achterwege worden gelaten. A.S.). Sla de plakken plat en bak ze in boter of olie. Doe flink wat uitgeperste tenen knoflook, paprikapoeder en een beetje zout door de mayonaise. Besmeer de aubergineplakken met deze mayonaise en rol ze op. Leg ze in een schaal en zet die afgedekt in de koelkast. Serveer de auberginerolletjes bestrooid met fijngehakte peterselie of koriander.

    • Anne Scheepmaker