Anderlecht verliest weer op eigen veld

BRUSSEL, 14 MAART. Sint Truiden heeft voor een grote verrassing gezorgd door landskampioen Anderlecht de weg te versperren naar de laatste vier van het nationale bekertoernooi in België. In Brussel won Sint Truiden voor slechts 8000 toeschouwers met 1-0 door een doelpunt van Nielsen. Eerder plaatsten zich voor de halve finales Club Brugge, Cercle Brugge en Antwerp.

Voor Anderlecht betekende het verlies de tweede geduchte tegenvaller in enkele dagen. Afgelopen zaterdag verloor de ploeg van trainer Jan Boskamp eveneens in eigen stadion met 3-1 van Harelbeke waardoor de kans op een nieuwe landstitel verder slonk. De achterstand op koploper Club Brugge bedraagt inmiddels acht punten.

De Belgische voetbalbond heeft in de hoogste klasse Eendracht Aalst vier punten in mindering gebracht. De competitieduels tegen Sint Truiden (0-0) en Seraing (4-2) werden verloren verklaard omdat Aalst de niet-speelgerechtigde Nigeriaan Ammanuel Ebiede had opgesteld. De Afrikaan stond, zonder dat Aalst daarvan op de hoogte was, te zelfder tijd nog bij zijn oude club Sharks op de ledenlijst. Ebiede ontkent dat. Hij beweert dat hij in Nigeria slechts actief is geweest als straatvoetballer. Eendracht Aalst gaat tegen het vonnis van de bond in beroep.

In afwachting van verdere ontwikkelingen zakt de club van trainer Jan Ceulemans en de Nederlanders Edwin van Ankeren en Fred van der Hoorn naar de degradatiezone. Aalst heeft nu 25 punten, drie meer dan Beveren, dat voorlaatste is op de ranglijst.