Samenwerking tussen Microsoft en AOL

WASHINGTON, 13 MAART. Softwareproducent Microsoft heeft gisteren een overeenkomst aangekondigd met America On Line (AOL), de grootste Internet-dienstverlener. Door de overeenkomst gaat AOL, dat vijf miljoen abonnees heeft en onder meer toegang tot Internet verschaft, het Microsoft-besturingssysteem voor Internet (Internet Explorer) opnemen in zijn dienstenpakket.

Het akkoord behelst zowel de techniek als de marketing. Volgens Microsoft zal de software van America On Line komende zomer worden opgenomen in de nieuwe versie van Windows 95. Manager Steve Case van America On Line onderstreepte gisteren dat de overeenkomst niet exclusief is. Dat betekent dat de consument de vrijheid houdt om andere programma's zoals de Navigator-software van Netscape te gebruiken om op Internet te surfen. Netscape heeft meer dan 70 procent van de browsermarkt (programmatuur om op Internet te surfen), Microsoft een klein deel van het restant.

Afgelopen maandag kondigde de Amerikaanse telecommunicatiegigant AT&T een alliantie aan met AOL om gezamenlijk de toegang tot Internet te verzorgen tegen gereduceerd tarief. Deze samenwerking zal overigens pas komende zomer definitief zijn beslag hebben gekregen. (AP, AFP)