Manaus: 60 pct belang in Pita Bakkerij Jaffa

Investeringsmaatschappij Manaus neemt een belang van 60 procent in Pita Bakkerij Jaffa, in Nederland marktleider in de produktie en verkoop van Pita-broodjes (Shoarma-broodjes). Jaffa (35 werknemers) zet jaarlijks ongeveer 8 miljoen gulden en is de op drie na grootste Pita-bakkerij in Europa.

Manaus-directeur H. Herter verklaarde dat het een groeimarkt betreft. De verkopen groeien jaarlijks met 15 procent.

“We zijn heel tevreden met een belang van 60 procent. Als de mogelijkheid zich voordoet, willen we best een grotere deelneming”, zo lichtte Herter toe.

De Manaus Groep heeft belangen in media, detailhandel, dienstverlening en voedings- en genotmiddelenindustrie en is ook actief in vastgoed. De winkeltak heeft een belang in modebedrijf Witteveen, in Mc Gregor en stomerij Palthe.

Verder bezit Manaus onder meer de winkelketen JanDam, een aantal Sissy-Boy winkels en het radiostation EuroJazz en een jeneverstokerij.