Investcorp stoot aandelen Gucci af

ROTTERDAM, 13 MAART. Aandeelhouder Investcorp van Gucci wil zijn resterende belang van 51,8 procent in de Italiaanse producent van luxe-artikelen naar de beurs brengen. Dit heeft de directie van Gucci gisteren bekend gemaakt.

De herplaatsing van ruim 30 miljoen aandelen op de beurzen van New York, Londen en Amsterdam levert investcorp, een in Bahrein gevestigde investeringsmaatschappij, tegen de huidige beurskoers ongeveer dan 1,3 miljard dollar (ruim twee miljard gulden) op. In oktober vorig jaar plaatste Investcorp een pakket aandelen (48,2 procent) ter waarde van ongeveer 600 miljoen dollar in New York, Amsterdam en Londen.

De beurs van Milaan wees vorig jaar een notering van het modehuis af, omdat de onderneming niet voldeed aan de eis dat bedrijven tenminste drie jaren achtereen winst moeten hebben gemaakt voordat een notering kan worden aangevraagd. Gucci levert en fabriceert onder meer luxe lederwaren, zijde dassen, horloges en parfum.

Niet bekend

Gucci maakte gisteren bekend dat het nettoresultaat over het boekjaar 1995/96 is gestegen van 17,3 miljoen naar 81,4 miljoen dollar (134 miljoen gulden). Het bedrijfsresultaat verdubbelde bijna van 168,1 miljoen dollar tot 329,4 miljoen dollar. De koers van Gucci steeg gisteren op de Amsterdamse effectenbeurs met 4 gulden, maar moest vanmorgen weer een rijksdaalder inleveren op 73,50. De omzet over het gebroken boekjaar 1995/96, dat eindigde op 31 januari, klom naar een half miljard dollar tegenover 263,6 miljoen in het jaar daarvoor. Topman D. de Sole toont zich in een toelichting “zeer verheugd”, met de behaalde resultaten die moeten worden toegeschreven aan “de wereldwijd kracht van het merk Gucci”.