Meer opera in het komende seizoen

AMSTERDAM, 12 MAART. De Nederlandse Opera brengt in het volgende seizoen 104 voorstellingen van tien opera's, een flinke toename ten opzichte van het huidige seizoen, dat 83 voorstellingen van negen opera's telt. Er zijn vijf nieuwe produkties: Elektra van Strauss in de regie van Willy Decker, De neus van Sjostakowitsj in de regie van David Pountney, Rigoletto van Verdi in de regie van Monique Wagemakers en gedirigeerd door Ed Spanjaard, Jevgeni Onjegin van Tsjaikovski in de regie van Johannes Schaaf en - in het Holland Festival 1997 - Jenufa van Janácek in de regie van Richard Jones, gedirigeerd door Edo de Waart.

Reprises zijn er van L'Orfeo van Monteverdi, Il re pastore en Don Giovanni van Mozart (gedirigeerd door Hans Vonk met Luba Orgonasova en Charlotte Margiono), Parsifal van Wagner (gedirigeerd door Simon Rattle) en Luisa Miller van Verdi. Hartmut Haenchen dirigeert Elektra, De neus en Jevgeni Onjegin.