Havermans mogelijk weg als burgemeester

DEN HAAG, 12 MAART. Burgemeester A. Havermans van Den Haag vertrekt mogelijk volgende maand uit de residentie. Vandaag bevestigde Havermans zijn kandidatuur als lid van de Algemene Rekenkamer in Den Haag.

De burgemeester staat eerste op de aanbevelingslijst aan de Tweede Kamer van het college. Tweede op de aanbevelingslijst staat adviseur M. Botman van het bureau Horringa & De Koning/The Boston Consulting Group, derde A. Modderkolk, griffier der Staten van Noord-Brabant, vierde gemeentesecretaris A. Vermeulen van de gemeente Utrecht en vijfde A. Verduyn Lunel, directeur van de Federatie van Kunstenaarsverenigingen. Verduyn Lunel was in het vorige college van B en W in Den Haag wethouder van cultuur onder Havermans. Zesde staat J. Prevoo, docent aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Een commissie van de Tweede Kamer stelt binnen enkele weken een definitieve voordracht van drie personen op.

Mr. dr. A.J.A. Havermans (1934) werd in 1985 burgemeester van Den Haag. De CDA'er was eerder burgemeester van Pannerden, Druten en, van 1974 tot 1985, van Doetinchem. Havermans studeerde rechten en sociale wetenschappen in Nijmegen. Van 1987 tot 1994 was hij tevens voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Gemeenten (VNG). Onlangs werd Havermans benoemd tot vice-voorzitter van de rooms-katholieke vredesbeweging Pax Christi als opvolger van mevrouw E. Schmitz, de huidige staatssecretaris van Justitie.