FNV daagt FDF

Niet bekend

De Voedingsbond besloot tot een gang naar de rechter, nadat het zuivelconcern niet reageerde op een tweede ultimatum dat op het middaguur afliep. Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat FDF gistermiddag een antwoord heeft gestuurd aan de Voedingsbond. FDF stelt zich op het standpunt dat het beter is eerst de reeds voorgenomen gesprekken tussen de vakbonden en de bedrijfsonderdelen af te wachten en dus niet direct te reageren op de eisen in het ultimatum.

Volgens FDF ligt het percentage uitzendkrachten tussen de 10 en 11; de bond zegt dat dat minimaal 13 is. De zuivel-cao stelt dat 10 procent het maximum is dat een zuivelbedrijf per bedrijfsonderdeel mag aanstellen. Een woordvoerder van FDF stelt dat de vele uitzendkrachten nodig zijn om banenverlies bij kleine reorganisaties op te vangen. Bij FDF werken in Nederland ruim 2700 mensen.

De bond vindt dat het afgelopen moet zijn met het aanhouden van een reservoir uitzendkrachten voor reorganisaties. (ANP)