Voetbal Spanje

In Spanje leed Barcelona zaterdagavond een zware nederlaag bij Valencia. De ploeg van trainer Cruijff verloor met 4-1. De Montenegrijn Mijatovic was de ster van Valencia. Hij maakte twee doelpunten en bracht het publiek in vervoering met technische hoogstandjes. Cruijff deed niet moeilijk over de nederlaag. “We hebben goed gespeeld, behalve de laatste fase voor rust. Toen gaven we twee treffers weggegeven. De nederlaag was gewoon een gevolg van de risico's die we hebben genomen.”

Atletico Madrid slaagde er niet in de ruime voorsprong op Barcelona te vergroten. De koploper verloor in eigen stadion met 2-0 van Valladolid. Voorzitter Gil van Atletico deed dit weekeinde weer eens van zich spreken door op een bondsvergadering een Spaanse bestuurder in het gezicht te slaan. Real Madrid was kansloos op Tenerife: 3-0.