Twee doden bij twee branden in weekeinde

ROTTERDAM, 11 MAART. Bij branden in Zandvoort en Hazerswoude zijn het afgelopen weekeinde twee doden gevallen. In Zandvoort kwam zaterdag een 36-jarige vrouw uit Schagen om het leven toen in haar hotelkamer brand ontstond. Een 45-jarige man in het Zuidhollandse Hazerswoude-dorp kwam om bij een brand in zijn boven een café gelegen woning.

De technische recherche van de politie Kennemerland heeft onderzoek gedaan naar het ontstaan van de brand in Zandvoort. De brand is 's ochtends ontstaan in bed, waarschijnlijk door een niet goed gedoofde sigaret. De andere hotelkamers op de eerste verdieping liepen rookschade op.

In Rotterdam heeft gisterochtend brand gewoed in een opvangtehuis voor vrouwen en kinderen in de Korenaarstraat. Het vuur brak rond elf uur uit op de eerste verdieping van het drie etages tellende pand. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door een smeulende sigaret op een bankstel en ging gepaard met een grote rookontwikkeling. De brandweer had het vuur snel in bedwang. In totaal 29 mensen zijn met rookvergiftigingsverschijnselen in ziekenhuizen behandeld. gebracht. Onder hen bevonden zich vijf kinderen en twee politieagenten.

Bij een grote brand in een gordijnenbedrijf in Voorschoten zijn gisterochtend geen slachtoffers gevallen. Ongeveer circa zeshonderd vierkante meter, de helft van het bedrijf, brandde uit. Schadelijke stoffen zijn niet vrijgekomen. De brandweer alarmeerde direct de korpsen van negen andere gemeenten, waaronder Leiden en Leiderdorp. Ook ging de brandweer over tot de evacuatie van de omwonenden in de aangrenzende woonwijken Bloemenwijk en Bosgeest. In de aangrenzende gemeente Leidschendam adviseerde de politie bewoners ramen en deuren gesloten te houden. Later bleek dat er geen gevaar bestond.