Tripping Daisy

Tripping Daisy: I Am An Elastic Firecracker (Island 524 112)

De artistieke ontwikkeling van de Amerikaanse gitaarscene dreigt te stagneren, nu platenmaatschappijen naarstig blijven zoeken naar hun eigen Green Day of een nieuwe Nirvana. Een gunstige uitzondering is het uit Dallas, Texas afkomstige Tripping Daisy, dat de draad van snoeiharde maar toch melodieuze rockmuziek opvat waar Jane's Addiction hem liet liggen.

De tweede cd I Am An Elastic Firecracker is compact en explosief, met toegankelijke uitstapjes als de geheide radiohit I Got A Girl over een meisje dat ze dol is op mooie schoenen dat ze bij voorkeur niets anders draagt. De schelle stem van zanger/gitarist Tim DeLaughter snijdt door de ruimte, als de minder zwaarmoedige evenknie van Pearl Jam's Eddie Vedder.

Tussen het gitaargeweld is er ruimte voor fraaie samenzang in de gedragen popsong Motivation, terwijl in het bijna tien minuten lange Prick een web wordt gesponnen van meeslepende stemmen, hypnotiserende gitaren en aanzwellende drumroffels. Woensdag a.s. kan in de Amsterdamse Melkweg worden vastgesteld of Tripping Daisy op het podium even boeiend klinkt.

    • Jan Vollaard