Muster nu weer op kop

ROTTERDAM, 11 MAART. Thomas Muster is weer de nummer één van de tennisranglijst. De 28-jarige Oostenrijker won gisteravond een toernooi in Mexico en passeert daardoor Pete Sampras, die afgelopen week geblesseerd uitviel in Rotterdam.

Muster versloeg in Mexico City op gravel in de eindstrijd de Tsjech Novak met 7-6 en 6-2. Muster profiteert van het puntenverlies van zijn concurrenten op de wereldranglijst, Agassi en Sampras. Vorig jaar stonden de Amerikanen tegenover elkaar in de finale van Indian Wells. Die punten raakten ze vandaag kwijt.

De Kroaat Goran Ivanisevic won gisteren het toernooi in Rotterdam. Hij versloeg in de finale de Rus Kafelnikov met 6-4, 3-6 en 6-3. Dat was zijn vierde toernooizege van dit jaar. Het toernooi in Rotterdam werd bezocht door een recordaantal bezoekers: 94.585.

Brenda Schultz heeft zich bij het toernooi van Indian Wells geplaatst voor de derde ronde door een 6-4 en 6-4 overwinning op de Amerikaanse Jolene Watanabe.