Geldautomaten in België dicht

Door onze correspondent BRUSSEL, 11 MAART. Door een staking van geldtransporteurs in België, zijn veel geldautomaten buiten gebruik geraakt. Ook banken dreigen vandaag zonder geld te komen. De staking van de ongeveer twaalfhonderd geldkoeriers begon vrijdagavond en duurt in ieder geval tot morgenochtend. De transporteurs, die vanmorgen in Brussel demonstreerden, eisen veiliger geldtransporten. Vorige week werd een geldkoerier neergeschoten tijdens een overval. De transporteurs eisen een onderhoud met minister van binnenlandse zaken Johan vande Lanotte. Die vindt het echter niet zijn taak om te bemiddelen. Grotere warenhuizen werpen zich inmiddels op als bank. Bij onder meer winkels van de Delhaize-groep kunnen klanten niet alleen met creditcard betalen, maar ook geld opnemen.