Freiburg koestert 'Torinstinkt' van Harry Decheiver; Voetbal Duitsland

ROTTERDAM, 11 MAART. Met twee fraaie kopballen werd Harry Decheiver zaterdag de gevierde man van SC Freiburg. De Nederlandse spits stond aan de basis van de verrassende 3-1 zege op kampioenskandidaat Bayern München. Decheiver werd na afloop door de media als een held verwelkomd. In uitstekend Duits gaf hij tekst en uitleg over zijn Torinstinkt. De oud-speler van RKC en Go Ahead Eagles heeft het naar zijn zin in SC Freiburg, een bescheiden provincieclub in het zuidwesten van Duitsland.

Voor Bayern is het Dreisam-stadion zo langzamerhand een obsessie. Het team van trainer Rehhagel verloor zaterdag voor het derde achtereenvolgende seizoen bij Freiburg. Een benutte strafschop van Klinsmann zette Bayern op het goede spoor, maar Decheiver zorgde met twee geplaatste kopstoten voor de ommekeer in de wedstrijd. Hij heeft sinds zijn komst in oktober vijf competitietreffers gemaakt. In de tweede helft besliste Todt de wedstrijd. Door de nederlaag van Bayern voert Borussia Dortmund (1-0 tegen St. Pauli) de ranglijst aan.

Youri Mulder voerde zijn marktwaarde op door een beslissende goal in Karlsruhe. De spits van Schalke schoot de bal in volle vaart in de bovenhoek. Mulder staat volgens de Duitse pers in de belangstelling bij Bayern, dat de laatste jaren al heel wat buitenlandse spitsen heeft versleten. Bij Schalke heeft de Nederlandse international dit seizoen acht keer gescoord.