Foto

Foto: Ratko Mladic, de opperbevelhebber van het leger van de Bosnische Serviërs, heeft minder omhanden dan vroeger. Hij ging gisteren skiën op de berg Jahorina, even ten zuiden van Pale, de hoofdstad van de 'Servische Republiek' in Bosnië, en gaf er, kennelijk ontspannen en onbezorgd, commentaar op recente ontwikkelingen in Bosnië. Zo zei Mladic zich geen zorgen te maken over de kans dat hij ooit zal moeten verschijnen voor het VN-tribunaal voor oorlogsmisdaden in ex-Joegoslavië. Mladic bestempelde het in Den Haag gevestigde tribunaal als “een farce” en “een aberratie van de twintigste eeuwse beschaving”. Ook zijn nominale chef, Radovan Karadzic, de 'president' van de 'Servische Republiek' in Bosnië, zei dit weekeinde niet wakker te liggen van het tribunaal. Hij zei te zullen blijven reizen als hij dat nodig vindt en zich niet te verstoppen: “Ik ontmoet mijn volk, soms openlijk, soms niet”, aldus Karadzic. (Foto AP)