Adèle na vijf jaar weer in theater

AMSTERDAM, 11 MAART. Adèle Bloemendaal maakt na vijf jaar haar rentree in het theater, in een gastrol in de reprise van de succesvoorstelling De Gidsen. Ze neemt de rol over, die vorig jaar werd vertolkt door Hetty Blok. De Gidsen, een stuk van Edward Montie, wordt gespeeld door 21 actrices en gaat over het zomerkamp van een groep padvindsters.

Twee jaar geleden liet Adèle Bloemendaal weten dat ze geen theatertournees meer wilde maken. Ze trok zich toen te elfder ure terug uit de produktie Meisjes uit de grote stad, waarin ze een duo zou vormen met Jenny Arean. Haar laatste solovoorstelling speelde ze in 1991. Nu heeft de cabaretière de uitnodiging voor De Gidsen aangenomen, omdat de voorstelling maar een beperkte speelperiode heeft: van 10 mei tot en met 23 juni.