Sotheby's belang

Met verbijstering heb ik kennis genomen van de uitspraken van de directeur van Sotheby's, J. van Schaik, in NRC HANDELSBLAD van 27 februari.

Sotheby's wil weggaan uit de binnenstad van Amsterdam omdat deze niet goed bereikbaar zou zijn. Ik denk echter dat er ondernemers genoeg zijn die zich graag op de plek van Sotheby's willen vestigen. Een plek waar ongeveer 180 trams per uur langs komen, en op loopafstand van het Centraal Station ligt. Een plek die van alle kanten prima per fiets bereikbaar is en waar over een aantal jaren de metro voor de deur stopt.

Ik denk daarom dat Van Schaik de schuld van zijn falend ondernemersschap probeert af te wentelen op het gemeentebestuur. Van Schaik is gewoon niet alert geweest en is niet met zijn tijd meegegaan. Hij had al lang een transportservice op moeten zetten die veilingvoorwerpen bij de klanten brengt en ophaalt. Makkelijk en veilig voor de klanten. Voor meubels, ijskasten, televisies, wasmachines, etc. bestaat zo'n service al lang met groot succes.

    • R. van der Pol