Soft drugs (3)

Toen ik als student in de VS kwam, was ik geshockeerd door de manier waarop jongeren van mijn leeftijd met drugs omsprongen. 'Drugs' in het algemeen is in de VS uiterst illegaal, met als resultaat dat leeftijdgenoten bijna geobserdeerd raken door dit mysterieuze product. Ze hebben geen flauw benul van de verschillen tussen een jointje, LSD, ecstasy , crack, cocaine , heroïne, etcetera.

De enige informatie die hier over drugs wordt gegeven op televisie, school en van ouders is : 'doe het niet'! En hoe vaker dat wordt geroepen des te nieuwsgieriger kinderen worden. Ze proberen niet alleen wiet, maar ook LSD, vooral crack en zelfs heroïne en cocaïne.

Ik ervaar dat in de VS een veel hoger percentage jongeren drugs gebruiken, en om het bij softdrugs te houden, schat ik dat 90 procent van de studenten in mijn highschool 'pot smoking' heeft geprobeerd en de meerderheid gebruikt het regelmatig.

Om dit in Nederland te voorkomen denk ik dat het drugsbeleid ongewijzigd moet blijven.

    • New York
    • Exchange Student
    • Bram Steenhuisen
    • New Paltz