Radiozenders

Het 'vergelijkend warenonderzoek' van Hans Buddingh' (2 maart), van de nieuwszender Radio I en VNR is uiterst bruikbaar voor de spitsuurluisteraars. Maar er zijn per dag veel meer momenten dat men op een nieuwszender wil terugvallen. Dan blijkt de formule van Radio I een doodgeboren kindje: met uitzondering van de VPRO werpen de zuilen zich met zoveel kracht op de achterban dat ik op donderdagen zelfs tot radiostilte ben overgegaan.

Daarom heb ik nog een derde luisteradvies. Probeer de Wereldomroep eens te vinden. U krijgt een (eigen) journaal, dat niet alleen aandacht schenkt aan de Haagse dorpspomp, maar vrij veel oog heeft voor de wereld daarbuiten. De tijd daartussen wordt gevuld door actuele programma's van Radio I en een perfecte selectie uit Radio V. Het is alleen jammer, dat de zender niet continu in de lucht is en dat blokken worden herhaald. Daar staat tegenover dat u niet wordt gehinderd door reklame.

    • Trudi A.I. Coté