GASTVROUW

Barones Marie-Hélène de Rothschild is maandag in haar huis ten noordoosten van Parijs op 65-jarige leeftijd overleden.

De barones was bekend over de hele wereld wegens haar liefdadigheidswerk en thema-bals. Zij zat bij de belangrijke modeshows in Parijs altijd op de eerste rij. De barones leed al meer dan dertig jaar aan de chronische gewrichtsaandoening artritis. De New York Times beschreef haar deze week als “een van Europa's meest fantasievolle gastvrouwen”. Ze maakte altijd de onvoorstelbaarste decors voor haar feesten, zo ontwierp ze ooit een heel boslandschap voor een gala. “Als ze eenmaal iets in haar hoofd heeft, is er niets op aarde dat haar daar nog van af kan houden”, zei haar man ooit over haar. Hij, Guy de Rothschild, is deken van de Franse tak van de bankiersfamilie Rotschild. Marie Hélène werd geboren als dochter van de Nederlandse baron en diplomaat Egmont Van Zuylen de Nyevelt en heeft een Egyptische moeder.