Aanleg Limburgse kades duurder

MAASTRICHT, 9 MAART. De aanleg van kades langs de Maas in Limburg valt veel duurder uit dan de provincie, het Rijk en de twee Limburgse waterschappen hebben begroot.

Minister Jorritsma van Verkeer en Waterstaat stelde vorig jaar na de overstroming 155 miljoen gulden beschikbaar voor de bescherming tegen hoog water. De Limburgse gedeputeerde J. Schrijen van Verkeer maakte gisteren bekend dat de begroting op dit moment al met 20 miljoen gulden is overschreden. Hij verwacht dat de overschrijding zeker nog tot 30 en misschien zelfs tot 40 miljoen zal oplopen. Volgens Schrijen is het budget overschreden omdat de grondwerving, het aanpassen van de infrastructuur en het wijzigen van plannen na bezwaarschriften veel duurder zijn uitgevallen dan voorzien. gegund. Schrijen wil Jorritsma om extra geld vragen.