AANKLACHT

De Amerikaanse zanger Michael Jackson is opnieuw aangeklaagd. Dit keer niet door een jongetje als pederast, maar door een volwassen vrouw, Maureen Doherty, als directeur van een produktiemaatschappij.

Doherty was onderdirecteur van MJJ Productions, de produktiemaatschappij van Michael Jackson in Los Angeles. Zij werd ontslagen nadat zij had geprotesteerd tegen de discriminerende behandeling die zij in het bedrijf als vrouw had ondergaan. Terwijl haar mannelijke collega's op diverse manieren werden ondersteund in hun werk, moest zij alles alleen doen, zo luidde haar klacht die haar duur kwam te staan. Doherty was de enige vrouw met een hoge positie bij MJJ Productions. Maar volgens een woordvoerder van het bedrijf had Doherty er slechts een jaar gewerkt en was zij ontslagen omdat “haar diensten niet langer nodig” werden geacht. Doherty wil haar carrière voortzetten bij Michael Jacksons produktiemaatschappij, ook al moet zij vaststellen, dat “seksisme nog zeer vaak voorkomt in de vermaaksindustrie”.