Winst Bank Mendes Gans licht omhoog

De netto winst van Bank Mendes Gans is vorig jaar opnieuw licht gestegen. De verdiensten gingen met 400.000 gulden omhoog van 10,5 miljoen tot 10,9 miljoen. De winst per aandeel steeg van 473 tot 491 gulden. Het dividendvoorstel luidt 98 gulden per aandeel tegen 95 gulden vorig jaar.

De winstgroei over 1994 was in zijn bescheidenheid toch nog groter dan die over het afgelopen jaar. In 1994 steeg de winst nog met acht ton. Over dat jaar werd ten opzichte van 1993 aan aandeelhouders zeven gulden méér uitgekeerd.

De bank is voor 78 procent deel in handen van drie grootaandeelhouders. ING Bank kocht vorig jaar een belang van 29 procent uit handen van Dow Chemical. Philips is nog voor 29 procent eigenaar. Chemco International, een dochteronderneming van de Amerikaanse Chemical Bank bezit 20 procent van de aandelen. De resterende 22 procent is in handen van een aantal kleinere beleggers.