Sterke omzet- en winstgroei Draka

Draad- en kabelfabrikant Draka Holding in Amsterdam heeft zijn winst vorig jaar met 20 procent zien stijgen tot 65,4 miljoen gulden. De omzet steeg met 32 procent tot ruim 1,2 miljard gulden. De directie wil 1,25 gulden per aandeel dividend uitkeren.

De sterke omzetgroei was voor een belangrijk gedeelte het gevolg van omvangrijke acquisities. Daarnaast kon het bedrijf profiteren van gunstige economische omstandigheden en de daarmee samenhangende stijgende vraag naar draad en kabel. Vooral de markt voor glasvezel- en datakabel groeide sterk. Draka produceert draad en kabel voor energie-, communicatie- en datatransmissie.

In Europa trok de vraag duidelijk aan. De ontwikkelingen van de bouwsector in Duitsland en van de industriële investeringen in het Verenigd Koninkrijk vielen echter tegen. In de Verenigde Staten en Europa steeg vooral de vraag naar data- en netwerkkabel.

Voor dit jaar wordt een verdere stijging van omzet en resultaat tegemoet gezien