Parma verslaat PSG door goal Stoitsjkov

ROTTERDAM, 8 MAART. Rapid Wien heeft een goede stap gezet op weg naar de halve finales van de Europa Cup voor bekerwinnaars. De Oostenrijkers versloegen gisteren Dinamo Moskou met 1-0 in de uitwedstrijd van de kwartfinales. Voor eigen publiek wonnen Deportivo la Coruña en Parma van respectievelijk Real Zaragoza en Paris Saint Germain eveneens met 1-0.

In een matig duel behaalde Parma, de nummer drie uit de Serie A, een zwaarbevochten overwinning op de koploper uit de Franse competitie. De enige doelrijpe kans was na negen minuten voor Stoitsjkov, maar de grillige Bulgaar faalde oog in oog met doelman Lama. Vijftig minuten later was de aanvaller wel succesvol. De oud-speler van FC Barcelona rondde een pass van verdediger Benarrivo af. Paris Saint Germain appelleerde vergeefs voor buitenspel bij scheidsrechter Puhl uit Hongarije. De Fransen hadden een kwartier later pech toen international Loko tegen de paal schoot. Vlak voor tijd verhinderde doelman Lama met een fraaie redding dat de thuisclub, drie jaar geleden nog winnaar van de Europa Cup II, over veertien dagen met twee doelpunten voorsprong aan de return had kunnen beginnen.

Volgens Lorenzo Sanz, voorzitter van Real Madrid, stapt AC Milan-coach Fabio Capello aan het einde van dit seizoen over naar Parma. Dat verklaarde Sanz woensdagavond tegenover de Italiaanse tv-zender RAI. Real Madrid wilde Capello aantrekken als opvolger van interim-coach Arsenio Iglesias.

Rapid Wien won gisteren in de vrieskou van Moskou betrekkelijk eenvoudig. In een troosteloze ambiance en ten overstaan van slechts drieduizend bezoekers maakte verdediger Stumpf in de 34ste minuut het enige doelpunt van de avond. Hoewel Dynamo een licht speloverwicht hadden, creëerden de gasten uit Wenen de betere kansen. Jancker miste vlak voor rust een riante mogelijkheid op een tweede treffer voor de Oostenrijkse bekerwinnaar.

Na de hervatting drong Dinamo aan, maar de Russen zagen hun offensieve inspanningen ongedaan gemaakt door de Weense doelman Konsel. Halverwege de tweede helft was de international kansloos op een inzet van Nekrasov, maar diens schot belandde op de lat. Rapid Wien kan in de return over twee weken voor het eerst in tien jaar de laatste vier bereiken in een Europa-Cuptoernooi.

Deportivo besliste het Spaanse onderonsje tegen Real Zaragoza in zijn voordeel. Invaller Fernandez was de maker van het enige doelpunt in de wedstrijd die beheerst werd door de thuisploeg. Titelhouder Real Zaragoza, dat vorige week nog met 4-0 van Ajax verloor in de strijd om de Super Cup, kwam er tegen de nummer elf van de Spaanse competitie nauwelijks aan te pas. La Coruña speelde zonder de geblesseerde spits Bebeto, die al enkele weken in onmin leeft met trainer-coach Toshack.