Opnieuw rode cijfers Blydenstein-Willink

De Hengelose fabrikant van interieurstoffen, raambekleding en technisch textiel Blydenstein-Willink laat over vorig jaar een verlies zien van 900.000 gulden. In de twee voorgaande jaren was er winst (223.000 respectievelijk 426.000 gulden), in 1992 een eveneens verlies. Het dividend wordt wederom gepasseerd. Over 1991 werd voor het laatste een dividend betaald (2 gulden).

De omzet viel terug van 115 miljoen naar 103,6 miljoen. Vooral de terugval van de vraag naar bedrukte interieurstoffen bij dochter Lakatex drukte de resultaten. Dit belangrijke bedrijfsonderdeel kampt met verhevigde concurrentie en een snel veranderende consumentenvoorkeur.

De directie verwacht dat het resultaat van Lakatex ook dit jaar onder druk blijft staan. Voor de Verosol-bedrijven rekent zij op omzet- en winstgroei. Ook in technisch textiel zal de omzet toenemen. De directie kan nog geen uitspraak doen over het te verwachten totale resultaat in 1996.