Onderzoek Brazilië financieel systeem

RIO DE JANEIRO, 8 MAART. Een speciale Braziliaanse parlementaire enquête-commissie gaat een onderzoek instellen naar het financiële systeem in het land en vermeende onregelmatigheden en fraude. De senaat heeft woensdag met de instelling van de commissie ingestemd. De bezorgdheid van de senaat was ingegeven door de wijze waarop de centrale bank de ineenstorting van de Banco Nacional heeft afgehandeld. Bij de inmiddels met regeringssteun overgenomen Banco Nacional, die een gat van vijf miljard dollar achterliet, zou van fraude sprake zijn geweest. De Braziliaanse regering van president Cardoso heeft geprobeerd een onderzoek te verhinderen, omdat belangrijke economische hervormingen erdoor kunnen worden vertraagd. Het Braziliaanse lagerhuis stemde woensdag tot ongenoegen van de regering tegen hervorming van de sociale zekerheid. (AFP, Reuter)