Grote vraag naar dollars in Taiwan

TAIPEI, 8 MAART. De meeste banken in Taipei zijn vandaag door hun voorraad dollars geraakt, omdat veel Taiwanezen hun Taiwan-dollars omwisselen voor de Amerikaanse dollar. De Taiwanezen reageren hiermee op de toegenomen spanningen als gevolg van de Chinese raketproeven voor de kust van hun land. The Bank of America heeft inmiddels een vliegtuig gecharterd om extra dollars over te vliegen. De centrale bank van Taiwan put uit haar deviezenvoorraad om de koers van de Taiwan-dollar op peil te houden. Taiwans deviezenreserve is goed voor omgerekend bijna 147 miljard gulden. Alleen Japan heeft meer deviezen. Op de beurs viel de stemming vandaag mee, omdat de raketten doel troffen. De vrees was namelijk dat de raketten wellicht op land zouden neerkomen, in plaats van in zee. (KRF, Reuter)