Gevechten Grozny

GROZNY, 8 MAART. Bij de felle gevechten om de Tsjetsjeense hoofdstad Grozny die vandaag hun derde dag zijn ingegaan zijn gisteren zeventig Russische soldaten en een onbekend aantal burgers en Tsjetsjeense strijders gesneuveld; veertig Russische soldaten worden vermist.

Het Tsjetsjeense offensief begon woensdagochtend, toen rond driehonderd separatisten de stad van verschillende kanten binnendrongen en het vuur openden op Russische controleposten. Gisteren waren volgens het Russische opperbevel vijftienhonderd Tsjetsjenen in Grozny actief. De strijd liep op veel plaatsen uit op gevechten van man tegen man en duurde tot 's avonds, toen de rust weerkeerde. Maar vanochtend hebben de Russische troepen, inmiddels versterkt met pantsereenheden, de strijd hervat. Volgens het Russische opperbevel probereen de Tsjetsjenen het plaatselijke televisiecentrum in handen te krijgen. Het opperbevel liet weten te hopen vandaag de Tsjetsjenen uit de stad te verdrijven. (Reuter)