Beatles-single te slecht voor uitzending BBC

LONDEN, 8 MAART.De laatste single van de 'Beatles', Real Love, is te slecht bevonden voor uitzending op de Britse radio. Het liedje zal niet te horen zijn op Radio 1, de jongerenzender van de BBC, aldus een woordvoerder van de omroeporganisatie gisteren.

Volgens de BBC wordt iedere single die nieuw uitkomt, door de programmaleiding beoordeeld op kwaliteit. Uit de selectie die de leiding maakt kunnen de discjockey's hun keuze maken om voor de radio te draaien. Real Love kwam afgelopen maandag uit en voldeed niet aan de normen, aldus de BBC.

Real Love is gemaakt op basis van een opname van de stem van John Lennon, waar vervolgens de stemmen en muziek van de andere drie Beatles aan toe zijn gevoegd. Het is de tweede nieuwe single die 'De Beatles' uitbrengen. De eerste, Free as a Bird, kwam in december vorig jaar uit en bereikte al snel de tweede plaats in de hitparade. (AFP)