Winst Vereenigde Glas stijgt 17 pct

Het bedrijfsresultaat van de Vereenigde Glasfabrieken is met 17 procent toegenomen van 50,1 miljoen guldenin 1994 tot 58,4 miljoen gulden vorig jaar. Ook de netto winst steeg, van 24,3 miljoen in 1994 tot 34,6 miljoen gulden vorig jaar. De bedrijfsleiding spreekt van redelijke vooruitzichten voor dit jaar.

De omzet daalde van 569,6 miljoen tot 546,2 gulden miljoen. Vooral om tegemoet te komen aan milieu-eisen investeerde het bedrijf voor 39,3 miljoen gulden, een vergelijkbaar bedrag als in 1994. Vorig jaar verkocht de onderneming zijn kunststoffenpoot Veglaplast uit Etten-Leur aan het Belgische ANL Plastics uit Wellen.

De onderneming, voluit genaamd n.v. Nationaal Bezit van Aandeelen Vereenigde Glasfabrieken, was tot juni vorig jaar een aan de Amsterdamse effectenbeursgenoteerde onderneming. Aan die notering kwam een einde toen het bedrijf volledig overging in handen van Danone. De Franse groep had al 84 procent van de aandelen.