Winst Adidas hoger, Tapie dient claim in

HERZOGENAURACH, 7 MAART. Sportschoenenfabrikant Adidas verdubbelde in 1995 de winst ruimschoots van 117 miljoen tot 245 miljoen mark (274,5 miljoen gulden) op een omzet van 3,5 miljard mark (3,92 miljard, een verbetering van 9,5 procent ten opzichte van 1994. In Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië boekte Adidas een omzetgroei van meer dan 10 procent. Op de Amerikaanse markt was de verkoop stabiel in marken uitgedrukt, maar in dollars was er een groei van 13,7 procent. In Azië schoot de verkoop schoot met 26,2 procent omhoog tot 307 miljoen mark. Adidas ging op 17 november vorig jaar naar de beurs in Frankfurt, tegen een prijs per aandeel van 68 mark.

De Franse politicus en oud-zakenman Bernard Tapie diende gisteren een miljardenclaim in bij de Franse staatsbank Credit Lyonnais. De schadeclaim houdt verband met de verkoop van zijn belang in de Duitse sportartikelenfabrikant Adidas, zo hebben zijn advocaten woensdag verklaard. Tapie had bij Credit Lyonnais schulden opgebouwd. Daardoor zou de bank hem hebben gedwongen zijn meerderheidsbelang in Adidas van de hand te doen, wat drie jaar geleden tegen een te lage prijs is gebeurd, zo luidt de beschuldiging van Tapie. Een woordvoerder van de bank wees de beschuldigingen van de hand. (ANP, Reuter)